شیوع ناشنوایی و کم شنوایی در کرمانشاه بالاست، 7500 ناشنوا و کم شنوا داریم

به گزارش وبلاگ دانشجو، خبرنگاران/کرمانشاه مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به بالا بودن جمعیت ناشنوایان و کم شنوایان استان نسبت به میانگین کشوری، گفت: علت این امر شاید به علت تاثیرگذاری بیشتر عوامل محیطی از جمله تروما و یا شاید آسیب های به جای مانده از دوران جنگ تحمیلی باشد.

شیوع ناشنوایی و کم شنوایی در کرمانشاه بالاست، 7500 ناشنوا و کم شنوا داریم

دکتر فرحناز محمدی به مناسبت روز جهانی ناشنوایی در جلسه مجازی امروز (هشتم مهر) بااسم نشست هم اندیشی کارشناسان ناشنوایان و روسای ادارات بهزیستی استان از ناشنوایی به اسم یکی از شایعترین معلولیت ها یاد کرد و اضافه کرد: در حال حاضر 12 تا 13 درصد جامعه معلولین کشور را افرادی تشکیل می دهند که به نوعی دچار کم شنوایی و یا ناشنوایی هستند.

وی اضافه کرد: این اندازه در استان بالاتر است و حدود 15 تا 16 درصد معلولین استان را شامل می گردد و دلیل این امر شاید تاثیرگذاری بیشتر عوامل محیطی ازجمله تروما و یا شاید آسیب های به جای مانده از دوران جنگ تحمیلی باشد.

محمدی با اشاره به وجود بیش از 7500 ناشنوا و کم شنوا در سطح استان گفت: شایع ترین دلیل ناشنوایی و کم شنوایی در استان نقص مادرزادی است و در 50 درصد موارد در این نوع معلولیت زمینه ژنتیکی دخیل است.

وی اضافه کرد: به همین دلیل موثرترین راه برای پیشگیری از تولد نوزادانی با این نوع معلولیت، انجام مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج است.

محمدی گفت: چنانچه مشاوره ژنتیک به موقع و پیش از ازدواج صورت گیرد ،بویژه در خانواده هایی که سابقه معلولیت کم شنوایی و ناشنوایی دارند، قطعا از تولد چنین نوزادانی پیشگیری خواهد شد.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه اضافه کرد: مهم ترین گام بعدی در راستای پیشگیری از معلولیت ناشنوایی و کم شنوایی در سطح جامعه انجام به موقع غربالگری نوزادان است.

محمدی گفت: زمان طلایی برای غربالگری شنوایی نوزادان زیر یک ماه است و برای تشخیص قطعی این نوزادان باید تا قبل از سه ماهگی آنالیز های لازم صورت گیرد.

وی اضافه کرد: جهت درمان و کاشت حلزون و اقدامات مداخله ای دیگر از جمله سمعک هم زیر شش ماه برترین فرصت است.

محمدی گفت: با انجام اقدامات درمانی به موقع و انجام برنامه های توانبخشی این بچه ها هم می توانند تا حد زیادی مانند بچه ها عادی فعالیت داشته باشند.

3 مرکز توانبخشی برای ناشنوایان داریم

نیلوفر اختیاری معاون امور توانبخشی بهزیستی استان هم در این جلسه با اشاره به فعالیت سه مرکز توانبخشی ناشنوایان در سطح استان گفت: از این تعداد دو مرکز درکرمانشاه و یک مرکز در اسلام آبادغرب فعالیت دارد.

وی اضافه کرد: در این مراکز خدماتی از جمله گفتار درمانی، تربیت شنوایی و ... ارائه می گردد.

اختیاری با اشاره به راه اندازی مرکز کاشت حلزون در استان از دو سال پیش گفت: خوشبختانه با راه اندازی این مرکز نیازی به مراجعه این بچه ها و خانواده هایشان جهت کاشت حلزون به استان های دیگر نیست.

این مسئول توضیح داد: در حال حاضر بچه های که شرایط کاشت حلزون داشته باشند در این مرکز عمل شده و در مراکز بهزیستی توانبخشی آنها انجام می گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "شیوع ناشنوایی و کم شنوایی در کرمانشاه بالاست، 7500 ناشنوا و کم شنوا داریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیوع ناشنوایی و کم شنوایی در کرمانشاه بالاست، 7500 ناشنوا و کم شنوا داریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید