گردنه حیران ، طبیعتی خاص و خیره کننده ایران

به گزارش وبلاگ دانشجو، در این مقاله از معرفی دیدنی های ایران درباره یکی از جاده های بکر و زیبای ایران به نام گردنه حیران که یکی از زیباترین و حیرت انگیز ترین جاده های ایران است سخن خواهیم گفت پس در ادامه با ما همراه باشید .

گردنه حیران ، طبیعتی خاص و خیره کننده ایران

گردنه حیران کجاست ؟

در اصل حیران نام یکی از روستاهای شهرستان آستارا می باشد که در فاصله 30 کیلومتری از آستارا و در استان گیلان قرار گرفته است . از مهمترین مکان ها یا جاذبه های گردشگری روستای حیران می توان به راستا ارتباطی آستارا - اردبیل اشاره کرد که یکی از منطقه ها بکر و جاده های شگفت انگیز ایران می باشد اشاره کرد . جاده حیران از یک طرف پوشیده از جنگل های انبوه و از سوی دیگر به دره های نه چندان عمیق متصل می گردد که رود آستاراجای در بین این دره ها قرار گرفته است . گردنه حیران در بیشتر زمان ها در زیر پوششی از مه قرار گرفته است و از نظر طبیعی نیز پوسیده از گل ها و گیاهان جنگلی است

گردنه حیران

گردنه حیران منطقه ای حیرت انگیز و زیبا و تماشایی می باشد که با طول 35 کیلومتر در میانه های جاده آستارا به اردبیل واقع شده است و به عنوان یکی از زیباترین راستاهای جاده ای ایران نیز شناخته می گردد. این گردنه در منطقه ای ییلاقی قرار گرفته و به عنوان آخرین منطقه حفاظتی استان گیلان به شمار می رود.

نامش را از این جهت حیران گذاشته اند که هرکسی با قرار گرفتن در آن مبهوت شگفتی خلقت می گردد و حیرت زده به طبیعتی می نگرد که در هر ساعت با جلوه ای تازه غافلگیرش می نماید.

این گردنه رویایی، از یک طرف مشرف به کوه های پوشیده از جنگل های انبوه است و در سوی دیگر آن دره ای نه چندان عمیق قرار گرفته است. از میان دره، رود ارس عبور می کند که مشخص نماینده مرز ایران و کشور آذربایجان است و یکی از زیبایی های منطقه به شمار می رود.

تماشای های گردنه حیران

در هر نقطه از گردنه حیران ، جاذبه ای وجود دارد که می تواند لحظاتی فراموش نشدنی را برایتان به ارمغان بیاورد. در اینجا نگاه کوتاهی به تماشای های این جاده خواهیم داشت و در صورت احتیاج به توضیحات مفصل تر، در مطلبی جداگانه تمامی جوانب آنها را آنالیز خواهیم کرد.

1- طبیعتی غرق در مه

اولین چیزی که به هنگام عبور از گردنه حیران چشمتان را نوازش می دهد، پوشش جنگلی است که از دوسو احاطه تان می نماید. کم کم سر و کله مراتع نیز پیدا می گردد و در میان آنها کلبه هایی نیز به چشم می خورند. در این میان دام های در حال چرا یا اسب هایی که به این سو و آن سو می فرایند، به چشم انداز ها اضافه می شوند تا تصویری ماندگار را در ذهنتان حک نمایند.

البته همه چیز به اینجا ختم نمی گردد؛ همه این زیبایی ها در گردنه حیران، غرق در فضای مه آلود جاده می شوند و بهشتی رویایی را برایتان خلق نمایند و هر لحظه بر لذت سفرتان بیفزاید. ارتفاع بلندترین نقطه این گردنه از سطح آبهای آزاد تنها حدود 1500 متر است و ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که در این ارتفاع، مه از کجا آمده است؟ در واقع علت اصلی مه در گردنه حیران، رطوبت دریای خزر است و این امر ارتباط خاصی با ارتفاع این گردنه ندارد.

2- پارک ملی هیرکان مرز ایران و آذربایجان

یکی از ویژگی های این گردنه این است که در یک نقطه مرزی قرار گرفته است و با قرار گرفتن در آن در یک سوی جاده، جنگلی انبوه و متعلق به پارک ملی هیرکان را خواهید دید که در کشور آذربایجان قرار گرفته است. پارک ملی هیرکان با وسعتی برابر 40٬358 هکتار در نهم فوریه سال 2004 میلادی به وسیله ریاست جمهوری آذربایجان گشایش یافت تا به عنوان یک منبع غنی از گیاهان و جانوران مورد توجه قرار گیرد. به سبب داشتن ویژگی هایی خاص، پیشنهاد ثبت جهانی این پارک ملی نیز مطرح شده است و شاید در آینده شاهد قرار گیری آن در لیست میراث جهانی یونسکو باشیم.

3- روستاهایی تماشایی

در راستا گردنه حیران چندین روستا وجود دارند که عبارتند از:

1- روستای حیران

حیران یکی از روستاهای نمونه گردشگری است که با آب و هوای ییلاقی در میان طبیعتی سحر انگیز قرار گرفته و از سه روستای حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا تشکیل شده است. این روستا در 30 کیلومتری آستارا قرار گرفته است و از جاذبه های شاخص منطقه به شمار می رود. مردم در این روستا به کشاورزی اشتغال دارند و در سال های اخیر با رونق گردشگری به ارائه سوغات، غذاهای محلی و … نیز روی آورده اند.

2- روستای مِشِند

روستای مشند، در استان گیلان و در کیلومتر 18 جاده آستارا - اردبیل قرار گرفته است و با چشم انداز ها زیبا و ییلاقی می تواند پذیرای شما باشد. واژه مش در زبان تالشی به معنای زنبور به کار می رود و نام این روستا به معنای جایگاه زنبور است. حدود 117 خانوار در این روستا زندگی می نمایند که به کشاورزی و دامداری مشغولند و به وسیله اشتغال به کارهای خدماتی در بخش گردشگری نیز امرار معاش می نمایند.

4- جنگل فندقلو و دیگر جاذبه های شهرستان نمین

فندقلو نام یکی از جنگل های بسیار زیبای ایران است که در فاصله 10 کیلومتری از شهر نمین و 30 کیلومتری از شهر اردبیل قرار گرفته و به سبب برخورداری از جاذبه های منحصر به فرد جنگلی - مرتعی به یکی از مقاصد پرطرفدار گردشگری تبدیل شده است. این جنگل در کنار درختان سر به فلک کشیده، مملوء از انواع درختان میوه همانند فندق، سیب وحشی، گوجه سبز، ازگیل، به، تمشک و توت فرنگی می باشد و وجود یک استخر آب گرم به نام مشه سویی با خاصیت درمانی، بر جاذبه این مقصد می افزاید. این جنگل حدود 25 کیلومترمربع وسعت دارد که از شرق خانقاه علیا واقع در راستا جاده بین شهری نمین - آستارا شروع می گردد و با جهت شمال غربی - جنوب شرقی در شرق روستای حور سرانجام می یابد. اگر در اواسط فصل بهار به این جنگل سفر کنید با دشت هایی پر از گل های بابونه روبرو خواهید شد که همانند بهشتی رویایی به نظر می رسند.

در کنار جنگل فندقلو، شهرستان نمین از جاذبه های دیگری نیز برخوردار است که از میان آنها می توان به آرامگاه باباروشن در 6 کیلومتری شرق نمین، مقبره شیخ بدرالدین در شهر نمین، مقبره پیرلنگ در ننه کران و … اشاره کرد.

خوشگذرانی در گردنه حیران

گردنه حیران جاده ای است که فرصت های خوبی را برای لذت بردن و خوشگذرانی در اختیار شما قرار می دهد:

1- رانندگی در جاده ای رویایی

امروزه رانندگی صرفا یک فعالیت روزمره برای رسیدن به مقصد نیست. افراد بسیاری هستند که در پی تجربه های لذت بخش در این زمینه می گردند و رانندگی در جاده های تماشایی را به هر چیز دیگری در سفر ترجیح می دهند. اگر جزء این افراد هستید، بی درنگ گردنه حیران را به عنوان مقصد سفر بعدیتان انتخاب نمایید.

جاده در این گردنه، همانند یک مار تنومند به نظر می رسد که به دور یک کوه بزرگ پیچیده شده و تا ارتفاع زیادی بالا رفته است. وقتی هنوز به بالای جاده نرسیده اید، ماشین هایی را می بینید که در ارتفاعات در حال حرکت هستند و بر تن این مار تنومند پیش می فرایند. هر چند دقیقه با پیچ تندی غافلگیر می شوید که باید آن را دور بزنید و در پس آن چشم انداز ای تازه را ببینید.

2- دهکده گردشگری حیران

به منظور بهره بردن از زیبایی های این منطقه و تماشای آنها از ارتفاع، به سراغ تله کابین حیران بروید که از سال 1390 خدمت رسانی می نماید. این تله کابین دارای راستای به طول 1752 متر است که ایستگاه شروعین آن در منطقه حیران قرار گرفته است و در راستا خود وارد جنگل فندقلو اردبیل می گردد. ارتفاع ایستگاه بالا از سطح دریا 1720 متر و اختلاف ارتفاع بین دو ایستگاه در حدود 500 متر است و حداکثر سرعت کابین ها 6 متر بر ثانیه می باشد.

ظرفیت جابجایی این تله کابین 1350 نفر در یک ساعت می باشد و ایستگاه های آن از استانداردترین ایستگاه های موجود در تله کابین های کشور به شمار می فرایند.

تله کابین حیران 30 کابین شش نفره معمولی دارد و سه کابین ویژه VIP نیز با امکاناتی از قبیل صندلی های مبله چرمی، سیستم پخش موسیقی، یخچال با وسایل پذیرایی و شیشه های دودی، تعبیه شده است.

این تله کابین از شرق به دریای خزر و چشم انداز ها حیرت انگیز گردنه حیران، از غرب و جنوب به جنگل های زیبای فندقلو اردبیل و از شمال به مرز ایران با جمهوری آذربایجان مشرف است و امکان تماشای همه زیبایی های این منطقه را برایتان فراهم می نماید.

* پیست کارتینگ

اگر در پی یک سرگرمی هیجان انگیز در گردنه حیران هستید به سراغ پیست کارتینگ حیران بروید که حدود 50 کارت (ماشین کارتینگ) و راستای به طول هزار متر می تواند لحظاتی متفاوت را به شما هدیه دهد. سوار شدن بر این ماشین های کوچک و تجربه سرعت بدون محدودیت در فضای مه آلود حیران و فضای دل انگیز آن خاطره ای خوش را برایتان رقم خواهد زد و تجربه ای هیجانی و به یادماندنی را در ذهنتان حک خواهد نمود.

* سورتمه ریلی حیران

در گردنه حیران می توانید به سراغ سورتمه ریلی حیران بروید که با طول 1500 متر، لیفت 300 متر، اختلاف ارتفاع 120 و با برگشت 1200 متر، عنوان مرتفع ترین و طولانی ترین سورتمه ریلی شمال کشور را به خود اختصاص داده است.

سوار بر این کابین های کوچک شوید و در میان این طبیعت حیرت انگیز، هیجان را به اوج برسانید.

* ترامبولین

ترامبولین که در میان مردم به تشک پرش در جا و بپر بپر شناخته می گردد، یکی دیگر از امکانات سرگرمیی گردنه حیران است که هواداران خاص خود را دارد. بچه ها و نوجوانان می توانند با استفاده از این وسیله لحظات شادی را در کنار دوستان و خانواده شان رقم بزنند و از بودن در این فضای تماشایی، لذت بیشتری ببرند.

3- تجربیات خوشمزه

وجود امکاناتی همانند رستوران، چایخانه و کافی شاپ باعث شده است تا تجربیاتی خوشمزه نیز در این گردنه انتظار شما را بکشند. بعلاوه می توانید از آش ها و غذاهای محلی و بعلاوه بلال که به وسیله ساکنان این منطقه تهیه شده و به فروش می رسد بچشید و از طعم آنها لذت ببرید.

4- پیک نیک و عکاسی

طبیعت اطراف گردنه حیران و روستاهای آن، مکان های خوبی را برای برپایی پیک نیک در اختیار شما قرار می دهند. پس اگر اهل گذراندن وقت در طبیعت هستید و می خواهید لحظاتی را در آن سپری کنید، حتما در سفر به گردنه حیران وسایل و خوراکی های مورد احتیاج خود را به همراه ببرید.

در طول مدت زمانی که در طبیعت هستید به کشف زیبایی های آن بپردازید و سوژه هایی را که در گوشه و کنار آن وجود دارند را در قاب دوربینتان ثبت نمایید. این تصاویر برترین یادگاری شما از این سفر خواهند بود.

برترین فصل سفر

به علت کوهستانی بودن جاده و منطقه، برای تماشا جلوه های زیبای حیران در بهار و تابستان راهی این منطقه شوید.

بهار و تابستان : آب و هوای خنک و مطبوعی در این دو فصل انتظار شما را می کشد.

پاییز: رنگارنگ شدن برگ درختان باعث می گردد تا پوشش جنگلی این منطقه به هزار رنگ درآید و چهره متفاوتی به خود بگیرد.

زمستان: سپیدی برف زمستان هم تماشای است اما به علت سرما و یخبندان احتمالی باید با تجهیزات زمستانی به این سفر بروید.

منبع: تاپ تراول

به "گردنه حیران ، طبیعتی خاص و خیره کننده ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گردنه حیران ، طبیعتی خاص و خیره کننده ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید