آیا خرید مودم TDLTE ایرانسل را با توجه به برنامه مهاجرت به 5G توصیه می کنید؟
به گزارش وبلاگ دانشجو، سوال کاملا به جا و بسیار مهمی است که یکی از خواننده های سایت مطرح نموده است.

اینترنت TDLTE که عمرش در ایران دارد نزدیک به 10 سال می گردد؛ از چند جهت در معرض خطر و تهدید است و دیر نیست که سرانجامی مشابه اینترنت وایمکس پیدا کند.
چرا اینترنت TDLTE دارد می میرد؟
رئیس رگولاتوری در یک گفت وگو اعلام نموده تا سال 1404 باید از سوی دیگر، همین رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و معاون زیر اظهار داشتند برای توسعه 5G هستند و باید شرکت های ارائه دهنده اینترنت TDLTE به باندهای رادیویی دیگری راهنمایی شوند.
همین طور، معاون امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز از خبر داده است.
ایرانسل هم چندی پیش اظهار داشت هسته اصلی شبکه ارتباطی خود را به 5G ارتقا داده است و اگر بتواند سرمایه گذاری بیشتری برای نصب سایت های نو 5G داشته باشد و دولت و وزارت ارتباطات حمایت نمایند؛ به سرعت می تواند پوشش شبکه 5G خود را افزایش دهد.
دولت سیزدهم و رگولاتوری تصمیم جدی برای واگذاری باندهای رادیویی 3500 به اپراتورها برای توسعه 5G دارندهمه این خبرها یعنی اینترنت TDLTE و مودم های TDLTE دارند به خاتمه زندگی خود نزدیک می شوند. در حال حاضر، ایرانسل و مبین نت، سرویس اینترنت تی دی ال تی خود را رو فرکانس 3500 و 3700 مگاهرتز ارایه می نمایند ولی اگر قرار باشد این فرکانس ها برای 5G خالی و تعیین تکلیف شوند؛ تعیین نیست در عوض آن چه فرکانس هایی به TDLTE اختصاص داده گردد.
مسئله بزرگ این است که اکنون، مودم های TDLTE که ایرانسل ارائه می دهد؛ به طور ویژه از فرکانس 3500 مگاهرتز پشتیبانی می نمایند. آیا اگر فرکانس های نوی برای سرویس دهی تی دی ال تی به ایرانسل اختصاص داده شد؛ مودم های فعلی از آن پشتیبانی می نمایند؟
همین طور، آیا ایرانسل برنامه ای برای ادامه سرویس اینترنت TDLTE با توجه به توسعه 5G و کوچ کاربران از شبکه های 4G LTE به سوی 5g دارد؟ در نظر بگیرید که در 5G کاربران سرعت اینترنتی حداقل بالای 100 مگابیت خواهند داشت و آن گاه فاصله سرعت اینترنت TDLTE با سرعت 5G بسیار بیشتر از شرایط کنونی تفاوت سرعت TDLTE و 4G می گردد.
آیا خرید مودم TDLTE منقطی است؟
با این اوضاع، آیا اینترنت TDLTE چند سال دیگر زنده باقی خواهد ماند؟
آیا ممکن است ایرانسل ناگهان تصمیم به تعطیلی سایت های TDLTE بگیرند و نهایتا کاربران را به سوی سایت های 4G راهنمایی کند؟
آیا به صرفه است امروز یک هزینه زیادی برای خرید مودم TDLTE داشته باشیم؟ یا بهتر است یک مودم 4G/5G بخریم و روی اینترنت موبایل پرسرعت سرمایه گذاریم کنیم؟
خرید مودمی مانند HWS32MWA که از فرکانس های بسیار محدودی پشتیبانی می نماید اصلا منطقی نیستبرای پاسخ گویی به این پرسش ها، باید چند نکته را در نظر گرفت:
1- درست است ایرانسل تصمیم به توسعه 5G دارد و در برنامه دولت نیز حمایت از 5G آمده ولی بعید است تا چند سال دیگر (حداقل 5 سال) دست مردم به اینترنت 5G برسد. توجه کنید وقتی می گوییم دست مردم به اینترنت 5G برسد؛ یعنی یک پوشش سراسرس قابل قبولی در شهرها ایجاد گردد که بتوان واقعا با گوشی موبایل یا مودم در هر نقطه ای به اینترنت 5G وصل شد. حالا صحبت از حاشیه شهرها یا روستاها و منطقه ها دور افتاده و حتی شهرهای کوچک نمی کنیم ولی برای داشتن اینترنت 5G در مراکز شهرها، با این سرعت توسعه شبکه اپراتورها و تحریم ها و هزینه های بسیار بالای خرید تجهیزات، بعید است تا 4 الی 5 سال دیگر این هدف محقق گردد.
2- دیر یا زود اینترنت TDLTE برچیده می گردد و اپراتورها سعی می نمایند سرویس های اینترنت سریع تر و بهتری ارائه نمایند. پس، بهتر است سرمایه گذاری طولانی مدت روی اینترنت TDLTE نداشته باشید. حالا سال جاری که نه ولی شاید 1402 یا 1403، شرکت های ارائه دهنده اینترنت TDLTE آغاز به ارائه طرح های جایگزین نمایند و آن گاه بعید نیست که کاربران مجبور شوند مودم و تجهیزات و حتی بسته های اینترنت خود را نیز تعویض نمایند.
3- بحث خالی کردن فرکانس 3500 مگاهرتز و انتقال اپراتورهای TDLTE به فرکانس های دیگر در دولت سیزدهم جدی است و این خطر برای کاربران اینترنت TDLTE وجود دارد که اپراتورها در یک فراخوان، همه مودم های TDLTE خود را جمع نموده و مودم دیگری به مشتری بدهند یا اصلا اعلام نمایند مودم های قبلی دیگر کار نخواهد کرد.
4- به تدریج، سرعت و تعرفه اینترنت TDLTE برای کاربران به صرفه نخواهد بود. وقتی 5G در ایران پا بگیرد؛ قطعا تعرفه های اینترنت 4G شکسته خواهد شد و برای بسیاری از کاربران، استفاده از اینترنت فورجی به صرفه تر از تی دی ال تی می گردد.
پیشنهاد طلایی برای خرید مودم در این روزها
با توجه به این نکات، یک پیشنهاد کلیدی به خریداران مودم و اینترنت TDLTE این است که سراغ خرید مودمی بروید که از همه شبکه های موبایل و فرکانس های رادیویی و نسل های مختلف پشتیبانی می نماید تا اگر روزی اعلام شد اینترنت TDLTE برچیده می گردد یا اپراتور دیگر روی این فرکانس ها سرویس نمی دهند؛ ضرر شما فقط یک سیم کارت TDLTE باشد و نه چیز دیگر.
مودم هایی در بازار هست که همزمان از شبکه های موبایل 4G و 5G و TDLTE پشتیبانی می نمایند. خرید این طیف مودم ها در این روزها یک آینده نگری و سرمایه گذاری درست و منطقی است تا دست کاربر در آینده باز باشد.
مثلا، یک مودم عالی برای همه شبکه های 4G و TDLTE است. از همه فرکانس های رادیویی FDD و TDD پشتیبانی می نماید و از همه نظر قدرتمند و پیشرفته و ارتقا یافته است. هرچقدر شبکه های 4G در ایران طی چند سال آینده توسعه پیدا نمایند؛ باز هم این مودم پاسخگو است و می توانید چندین دستگاه به آن متصل نموده و از اینترنت پرسرعت بهره ببرید.
مودم هواوی B818 که این روزها برترین مودم 4G/TDLTE بازار ایران استهمین طور، مودم یا 2 5G CPE Pro از شبکه های 5G و 4G و TDLTE پشتیبانی نموده و تقریبا فرکانس رادیویی رایجی در FDD و TDD و 5G زیر 6 گیگاهرتز نیست که پشتیبانی نکند. وقتی چنین مودمی بخرید؛ می توانید امروز سیم کارت اینترنت تی دی ال تی روی آن انداخته و استفاده نموده و سال بعد سیم کارت 4G و دو سال بعد سیم کارت 5G و همین طور با توسعه و پیشرفت نسل های موبایل در ایران، شما هم یک ارتقای نسل با همان مودم داشته باشید.
مودم هواوی H112 یا 5G CPE Pro 2 که از همه شبکه های موبایل و فرکانس های رادیویی پشتیبانی می نمایداما خرید یک مودم TDLTE گران قیمت را صرفا به خاطر استفاده از اینترنت TDLTE در چند سال آینده توصیه نمی کنیم. به ویژه اینکه مودم شما فقط برای فرکانس های رادیویی 3500 و 3700 در ایران ارائه شده باشد یا از سوی شرکت های ارائه دهنده سیم کارت TDLTE لاک شده باشد و نتوانید سیم کارت نسل دیگر یا شرکت دیگری روی آن بهره ببرید.
منبع: شبکه چی