مشخص شرایط حق تقدم ثبت اختراع با موافقت نمایندگان
به گزارش وبلاگ دانشجو، نمایندگان مجلس در جریان آنالیز طرح حمایت از مالکیت صنعتی، شرایط حق تقدم ثبت اختراع را معین کردند.

به گزارش گروه سیاسی وبلاگ دانشجو، در ادامه جلسه علنی روز (یکشنبه، 14 آذرماه) مجلس شورای اسلامی آنالیز گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در خصوص طرح حمایت از مالکیت صنعتی، در دستور کار صحن علنی مجلس نهاده شد.
کنندگان ماده 6 این طرح را با 189 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 223 کننده حاضر در جلسه به تصویب رساندند.
در ماده 6 این طرح آمده است: چنانچه دو یا چند شخص در پدیدآوردن اختراعی واحد، مشارکت داشته و سهم آن ها در این همکاری تعیین باشد، اندازه مشارکت هر یک به تفکیک در گواهینامه اختراع قید می شود و حقوق حاصل از آن، به همان نسبت به ایشان تعلق می گیرد. درصورتی که کار هریک از آن ها جدا و متمایز نبوده یا اندازه مشارکت آن ها در ایجاد اختراع تعیین نباشد، نام همه آن ها در گواهینامه اختراع ذکر می شود و حقوق ناشی از گواهینامه، به طور مساوی به همه آن ها تعلق می گیرد.
کنندگان با تصویب ماده 7 این طرح مقرر کردند: هریک از مالکان مشترک اختراعی واحد، بدون احتیاج به کسب رضایت مالکان دیگر می تواند سهم خود را انتقال داده یا به عنوان وثیقه یا هر نوع تضمین دیگر قرار دهد.
طبق تبصره1 این ماده در صورتی که یکی از شرکا بخواهد سهم خود از اختراع ثبت شده را به دیگری منتقل کند، باید پیشنهاد فروش خود را به شرکاء دیگر اعلام نماید؛ درصورت وجود پیشنهاد خرید، با مبلغ برابر بین خریدار و یکی از شرکاء اولویت خرید تا مدت پانزده روز با آن شریک است و درصورتی که قیمت پیشنهادی خریدار، بالاتر از قیمت پیشنهادی شرکاء باشد، اولویت خرید با اندازه قیمت پیشنهادی خریدار تا مدت پنج روز با شرکای دیگر است.
بر اساس تبصره2- هریک از مالکان مشترک به تنهایی، یا همه آن ها به اتفاق می توانند درمورد نقض حقوق موضوع این قانون، به مرجع صالح قضائی مراجعه کنند.
بعلاوه طبق تبصره3- درصورت مخالفت بعضی از شرکاء با بهره برداری از اختراع، شریک یا شرکای دیگر می توانند االزام شرکاء ممتنع را از مرجع صالح قضائی تقاضا کنند و با پرداخت مابه ازای عادله سهم آن ها از منافع ناشی از بهره برداری، از اختراع استفاده کنند.
وکلای ملت در ماده 8 مصوب کردند: هرگاه دو یا چند شخص، مستقل از یکدیگر اختراع واحدی پدیدآورده باشند، شخصی که اظهارنامه خود را زودتر تسلیم نموده باشد، حق ثبت اختراع را دارد. بعلاوه اگر دو یا چند شخص، مدعی حق تقدم موضوع ماده (10) این قانون باشند، هرکدام که بتواند ثابت کند اظهارنامه اش را مطابق مقررات مربوط زودتر از دیگران تسلیم نموده است مشروط بر اینکه آن اظهارنامه، استرداد یا رد نشده باشد، حق ثبت اختراع را دارد.
منبع: خبرگزاری دانشجو