واقعیات تغذیه ای ماهی پینه دوز

به گزارش وبلاگ دانشجو، این مقاله اطلاعات تغذیه ای در رابطه با ماهی پینه دوز که یک ماهی با طعم ملایم بوده که عمدتا از طریق کشورهای جنوب آسیا تولید و صادر می گردد، ارائه می دهد. در این جا نحوه افزودن این ماهی را به رژیم غذایی

واقعیات تغذیه ای ماهی پینه دوز

مترجم: سهیلا حاجی زاده

منبع:راسخون

این مقاله اطلاعات تغذیه ای در رابطه با ماهی پینه دوز که یک ماهی با طعم ملایم بوده که عمدتا از طریق کشورهای جنوب آسیا فراوری و صادر می شود، ارائه می دهد. در این جا نحوه افزودن این ماهی را به رژیم غذایی توضیح می دهیم.

بر اساس دانشگاه ایالتی اورگن، آمریکایی ها دو برابر پنیر و تقریبا هم میزان سیب، هندوانه و بوقلمون سالانه ماهی مصرف می کنند. ماهی پینه دوز یک نوع ماهی با طعم ملایم، گوشت سفید و یافت محکم بوده که در جنوب شرقی آسیا بسیار محبوب می باشد. این ماهی معمولا با موسیر و سس تند لیمو سرو می شود. یک نوع ماهی پرورشی بوده که عمدتا از طریق کشورهایی مانند ویتنام و تایلند فراوری می شود. ماهی پینه دوز ساکن آب های شیرین بوده که عمدتا در حوضه مکونگ حنوب ویتنام پرورش می یابد. این ماهی می تواند دارای میزان میانه تا بسیار بزرگ باشد. آن ها سنگین وزن می باشند. گونه های مختلف آب شیرین متعلق به خانواده پینه دوز از طریق ویتنام، کامبوج و کشورهای دیگر صادر می شود. این گونه ها به نام های مختلف مانند گربه ماهی، گربه ماهی آسیایی، گربه ماهی سرخ و سوتچی شناخته می شود.

21 گونه شناخته شده از جنس پینه دوز وجود دارد. از آن جا که گونه های مختلف به نام های مشابهی شناخته می شوند، و از آن جا که گونه های مشابه از طریق کشورهای مختلفی فراوری می شود، شناسایی محصول و مقایسه قیمت ها برای خریداران این ماهی مشکل می باشد. اداره غذا و داروی آمریکا نام های بازاری خاصی را برای برخی از گونه های گربه ماهی که از بخش های مختلفی از جهان وارد می شوند را تصویب کرده است.

نام بازاری

نام علمی

گربه ماهی گربه ماهی شیاردار

Ictalurus punctatus، فراوری شده در آمریکا و چین

سوای، ترا، ساچی، پانژیزیوس نوار یا پینه دوز

Pangasius hypophthalmus، فراوری شده در ویتنام، چین و دیگر کشورهای جنوب آسیا

باسا یا پینه دوز

Pangasius bocourti، فراوری شده در ویتنام، چین و دیگر کشورهای جنوب آسیا

اطلاعات تغذیه ای

بر اساس واقعیات سلامتی غذاهای دریایی منتشر شده از طریق دانشگاه ایالتی اورگن، دانشگاه کورنل و تعدادی از دانشگاه های دیگر، برخی از اطلاعات تغذیه ای ماهی پینه دوز خام در این جا ارائه شده است.

میزان سرو: 11 گرم

پروتئین

17 گرم

کالری

110 کیلو کالری

کالری حاصل از چربی

35 کیلو کالری

چربی کل

4 گرم

چربی اشباع شده

1 گرم

چربی ترانس

صفر گرم

کلسترول

40 میلی گرم

سدیم

150 میلی گرم

کربوهیدرات

صفر گرم

فیبر غذایی

صفر گرم

قند

صفر گرم

واقعیات تغذیه ای ماهی پینه دوز ممکن است بر اساس میزان و وزن فیله، خوراک مصرف شده در روش های آبزی پروری، ترکیبات اضافه شده در طول پخت و روش تهیه متنوع باشد. این ماهی دارای پروتئین بالا و چربی و سدیم پایینی می باشد و همچنین حاوی ویتامین ها و مواد معدنی متنوعی می باشد، برای مثال دارای تیامین، ویتامین B12، ویتامین D، پتاسیم، آهن، فسفر و سیلنیوم می باشد. این ماهی منبع بسیار خوبی از پروتئین می باشد. در صورتی که این ماهی را به نام میان وعده در بعد از ظهر و یا عصر مصرف کنید، کالری موجود در آن می تواند شما را سیر نگه دارد. اما از آن جا که این ماهی حاوی کلسترول می باشد، نباید به میزان زیاد آن را مصرف کنید. سرخ کردن این ماهی ممکن است منجر به تخریب برخی مواد تغذیه ای موجود در آن شود. ماهی پخته بهترین گزینه می باشد. اسیدهای چرب امگا 3 به دست آمده از این ماهی می تواند به کاهش خطر بروز بیماری های قلبی کمک کند.

باسا یک نوع ماهی بوده که به دلیل طعم نسبتا شیرین آن نسبت به انواع دیگر ترجیح داده می شود. این ماهی نسبت به ماهی های ساوی یا ترا سفیدتر و نرمتر می باشد. فیله های ماهی باسا ضخیم تر از دیگر ارقام ماهی می باشد. ساوا و ترا دارای بافت نسبتا درشت تری هستند. به همین دلیل است که ماهی باسا یک ماهی گران تر نسبت به ساوا می باشد.

آیا مصرف این ماهی امن است؟

موسسه ملی شیلات لیستی را از بیشتر غذاهای دریایی مصرفی در آمریکا منتشر کرده است. در سال 2011، ماهی پینه دوز جایگاه ششم را در این لیست به خود اختصاص داد. بعد از آن، مشاهده شد که فروش این ماهی به میزان قابل توجهی کاهش یافت. همین اتفاق در کشورهای اروپایی هم رخ داد. دلایل اساسی این موضوع تبلیغات نامطلوب منتشر شده از طریق سازمان حیات وحش جهانی بوده که هنوز هم در زمینه این ماهی وجود دارد. سازمان حیات وحش جهانی ماهی پینه دوز را در لیست قرمز خود قرار داد. علاوه بر این، تبلیغات منفی هم در تلویزیون در رابطه با روش های فراوری و فراوری ماهی پینه دوز ارائه شد که نشان دهنده مضر بودن این ماهی برای سلامت انسان می باشد. اما تا به امروز هیچ گزارشی در رابطه با انواع اختلالات و یا بیماری های ایجاد شدن بعد از خوردن این نوع ماهی ارائه نشده است. فراوری کنندگان این ماهی هم هر گونه اثرات مضری را رد کردند.

در پاسخ به تبلیغات منفی در رابطه با ماهی پینه دوز، فراوری کنندگان، انجمن صادر کنندگان و فراوری کنندگان غذاهای دریایی ویتنام، و دولت ها روش های بیشتری را جهت کنترل ایمنی غذایی و روش های خاص جهت نظارت بر فراوری این ماهی را اعمال کردند. در ویتنام، فراوری کنندگان تکنیک های آبزی پروری مدرنی را دنبال می کنند، و همچنین دولت هم کیفیت آبی که برای رشد ماهی مورد استفاده قرار می گیرد را چندین بار در طول سال مورد بررسی قرار می دهد. آن ها ادعا می کنند که محصولاتشان عاری از هورمون و آنتی بیوتیک بوده و جزو غذاهای امن، تست شده و مورد تایید می باشد.

تقاضای روبه رشد برای غذاهای دریایی منجر به فراوری بیشتر آبزی پروری شده و به نظر می رسد که ماهی پینه دوز دوباره بتواند موقعیت خود را در لیست بهترین غذاهای دریایی مصرفی بازیابد.

منبع: راسخون

به "واقعیات تغذیه ای ماهی پینه دوز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "واقعیات تغذیه ای ماهی پینه دوز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید