کامپوزیت و لمینت دندان چه تفاوتی دارند؟
به گزارش وبلاگ دانشجو، لمینت برای تصحیح حالت دندان های بد شکل، اصلاح نامرتبی ها، بزرگ کردن دندان های ریز، لب پریدگی دندان، ترمیم کوتاهی و بلندی، پر کردن فاصله بین دندان ها و اصلاح رنگ دندان مورد استفاده قرار می گیرد.
کامپوزیت و لمینت دندان چه تفاوتی دارند؟
اصلی ترین تفاوت کامپوزیت و لمینت دندان در قیمت و اندازه تراش دندان است و هر دوی آنها از جمله روش های درمانی و زیبایی دندانپزشکی هستند که می توانند رنگ گرفتگی و بدفرمی های جزئی دندان را اصلاح نمایند.
این روزها با افزایش پیشرفت علم دندانپزشکی، عمل های زیبایی دندان با نام های عجیب و غریبی مد شده است. کامپوزیت و لمینت هم از جمله همین نام هاست که شاید برای شما سوال شده باشد که تفاوت کامپوزیت و لمینت دندان در چیست. برای پاسخ به این سوال، هر دوی این روش های درمانی و مزایا و معایب هر یک را برای شما شرح خواهیم داد.
چرا از کامپوزیت و لمینت دندان استفاده می گردد؟
این روش های درمانی برای برطرف رنگ گرفتگی و زردی دندان و یا بدفرمی، لب پریدگی و پر کردن فاصله بین دندان ها استفاده می شوند تا به عنوان یک روش برای بازسازی و زیبایی دندان ها یک طرح لبخند زیبا را برای شما به ارمغان بیاورند. هر دوی این روش ها در رنگ های متناسب با رنگ دندان فرد استفاده می شوند تا طبیعی به نظر برسند.
مهم ترین دندان ها برای زیبایی طرح لبخند
معمولا برای دندان هایی که در هنگام لبخند زدن دیده می شوند این روش ها استفاده می گردد که شامل حدود هشت تا ده دندان جلویی در فک بالایی و پایینی هستند. هم در روش کامپوزیت و هم در لمینت، ابتدا دندانپزشک به معاینه این دندان ها و طرز قرار گیری دندان های فک بالا و پایین روی هم می پردازد و سپس روش مورد احتیاج را به بیمار اعلام می نماید. حتی ممکن است که این درمان ها برای وی قابل استفاده نباشد و روش ارتودنسی پیشنهاد گردد.
لمینت دندان چیست؟
لمینت برای تصحیح حالت دندان های بد شکل، اصلاح نامرتبی ها، بزرگ کردن دندان های ریز، لب پریدگی دندان، ترمیم کوتاهی و بلندی، پر کردن فاصله بین دندان ها و اصلاح رنگ دندان مورد استفاده قرار می گیرد. در روش لمینت که عمدتا از لمینیت سرامیکی یا پرسلن ونیر استفاده می گردد. پس از قالب گیری و تراش دادن دندان، بخش مصنوعی مورد احتیاج برای دندان به وسیله لابراتوار ساخته می گردد و به وسیله دندانپزشک به ناحیه مورد نظر چسبانده می گردد. در اولین جلسه دندانپزشک دندان ها را معاینه نموده و اگر لمینت مورد احتیاج باشد یک قالبگیری اولیه از دندان ها انجام می گردد و به لابراتوار دندانسازی ارسال خواهد شد. در لابراتوار دندان پروتزی با تغییراتی که به وسیله دندانپزشک مشخص شده است ساخته می گردد و در جلسه بعدی در دهان کار گذاشته می گردد. این فرایند درمانی حدود دو الی سه هفته زمان می برد.
کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیت نوعی پوشش است که روی دندان قرار می گیرد. روش درمانی کامپوزیت یا ونیر کامپوزیت در یک جلسه انجام می شوند و احتیاجی به تراش و قالبگیری دندان ندارد. یکی از تفاوت های کامپوزیت و لمینت دندان این است که روش کامپوزیت دندان روش قابل برگشت تری نسبت به لمینت است؛ زیرا در این روش احتیاجی به تراش دندان نیست. به کارگیری صحیح کامپوزیت بر روی دندان های شما دقت و مهارت بسیار زیادی را می طلبد و اگر به صورت صحیح، تخصصی و به وسیله یک دندانپزشک با تجربه انجام گردد هیچ گونه التهاب لثه یا بدبویی دهان را در پی نخواهد داشت، در واقع دندانپزشک باید شناخت کاملی از آناتومی دندان های شما داشته باشد. اگر کامپوزیت دندان از ماده ای با کیفیت ساخته گردد، دچار تغییر رنگ نخواهد شد و یا تغییر رنگ آن با گذشت زمان بسیار کم است.
مزایا و معایب کامپوزیت دندان نسبت به لمینت
با استفاده از این روش می توان دندان های شکسته، بدشکل و بدرنگ را ترمیم کرد.
کامپوزیت نصف لمینت قیمت دارد و در نتیجه از نظر مالی ارزان تر است.
در روش کامپوزیت نسبت به لمینت لایه رویی دندان کمتر تراش داده می گردد.
روش کامپوزیت برای ترمیم ناهنجاری های کوچک و بیماران کم سن و سال مناسب تر است.
در روش کامپوزیت دندان، امکان ساییده شدن کامپوزیت بین دندان ها وجود دارد.
از اصلی ترین تفاوت های کامپوزیت و لمینت این است که زیبایی و جلوه کامپوزیت نسبت به لمینت کمتر است.
کامپوزیت دندان تا حدودی رنگ پذیر است و احتیاج به مراقبت دارد.
از تفاوت های کامپوزیت و لمینت دندان باید به اندازه دوام آن ها اشاره نمود. طول عمر و دوام کامپوزیت از لمینت کمتر است.
احتیاج به مراجعه دوره ای به دندانپزشک برای پولیش و مراقبت های دوره ای دارد.
احتمال شکستن کامپوزیت نسبت به لمینت به مراتب بیشتر است.
مزایا و معایب لمینت دندان نسبت به کامپوزیت
لمینت دارای جلوه و ظاهر بهتری نسبت به کامپوزیت است.
از تفاوت های کامپوزیت و لمینت دندان این است که لمینت نسبت به کامپوزیت دارای ضخامت کمتر و استحکام بیشتری است.
لمینت سرامیکی کمتر دچار سایش و تغییر رنگ می گردد.
دوام و طول عمر لمینت بیشتر است.
لمینت برخلاف کامپوزیت دندان احتیاجی به رسیدگی و مراقب ماهیانه ندارد.
قیمت لمینت سرامیکی نسبت به کامپوزیت بالاتر است.
در روش لمینت لایه رویی دندان به اندازه بیشتری تراشیده می گردد.
سفارش و انجام آن حدود سه هفته زمان می برد.
تفاوت کامپوزیت و لمینت در اندازه تراش دندان
برای انجام و نصب لمینیت حدود نیم میلی متر از لایه رویی دندان تراشیده می گردد در صورتی که برای کامپوزیت دندان را در بعضی موارد حتی بدون تراش هم می توان انجام داد و در صورت احتیاج به تراش دادن دندان، حجم این تراش خیلی کمتر از تراش مورد احتیاج برای لمینت است.
مراقبت های پس از انجام لمینت و کامپوزیت دندانی
محتمل است که پس از انجام لمینت و یا کامپوزیت، دندان های شما حساس تر شده و اگر غذای گرم و یا سرد بخورید دندان هایتان درد بگیرد که پس از مدتی این حساسیت به خودی خود از بین خواهد رفت. التهاب لثه و تورم دندان هم یکی از علایمی است که نشان می دهد نصب لمینت و کامپوزیت در جای صحیحی انجام نشده است و احتیاج به مراجعه به دندانپزشک برای ترمیم و اصلاح شرایط پروتز دندانی دارد.
تفاوت کامپوزیت و لمینت دندان از نظر هزینه
مشخص قیمت بستگی به جنس ماده مورد استفاده برای ساخت پروتز دندان و تخصص و دقت لابراتور و دستمزد دندانپزشک دارد. در مجموع می توان گفت لمینت های سرامیکی حدود دو برابر کامپوزیت قیمت دارند و بر اساس رنگ و فرم مورد احتیاج و یا دفعات ارسال به لابراتور برای تصحیح و ترمیم، قیمت آنها تفاوت خواهد نمود.
منبع:سایت ستاره
منبع: راسخون