طرز تهیه شیرینی میکادو در خانه؛ بدون احتیاج به فر!
به گزارش وبلاگ دانشجو، میکادو شیرینی لایه لایه خوشمزه ایست که از نان مخصوص میکادو و خمیری مانند حلوا تشکیل میشود. برای تهیه میکادو احتیاجی به فر نیست. در میکادو از دو آرد سفید و آرد نخودچی استفاده می کنیم. طرز تهیه این شیرینی بسیار ساده است و مواد مورد احتیاج آن کاملا قابل دسترس است! میکادو را میتوانید به عنوان شیرینی عید است و پذیرایی عید نوروز آماده کنید. در خبرنگاران بلاگ با طرز تهیه شیرینی میکادو همراه ما باشید.
آرد سفید قنادی | 3 لیوان |
آرد نخودچی | 1.5 لیوان |
پودر قند | 1.5 لیوان سرپر |
روغن مایع | 1 لیوان |
کره یا روغن جامد | 150 گرم |
پودر کاکائو | 3 قاشق غذاخوری |
پودر هل | 1 قاشق غذاخوری |
نان میکادو (لوازم قنادی فروشی) | نصف بسته |
شکلات شیری | به میزان لازم (برای تزیین) |
این مواد حدود 30 عدد شیرینی بهتون میده که بسته به میزان تقسیم کردن تعداد ممکنه متغیر باشه.
طرز تهیه شیرینی میکادو ساده:
1- آرد سفید الک شده رو داخل تابه ای میریزیم و روی حرارت خیلی کم قرار میدیم. هر از گاهی هم میزنیم؛ تا خامی آرد گرفته بشه.
احتیاجی به تغییر رنگ آرد نیست فقط میخوایم آرد بو داده بشه! این کار با حرارت پایین، حدود 40 دقیقه طول میکشه اگه شما خواستید کمی حرارتون رو بالا ببرین، باید مدام آرد رو هم بزنین و مواظب باشین که تغییر رنگ نده.
2- وقتی عطر آرد بلند شد و خامی اون گرفته شد، آرد نخود چی الک شده رو به اون اضافه و مخلوط میکنیم.
روی حرارت ملایم قرار میدیم تا آرد نخودچی هم تفت بخوره و خامی اون گرفته بشه و عطر خوب آرد نخودچی بو داده بلند بشه.
این کار حدود 15 دقیقه زمان میبره چون که خامی آرد نخودچی در مدت زمان کمتری گرفته میشه نسبت به آرد سفید.
3- بعد از اینکه هر دو آرد رو تفت دادیم و خامی اونها گرفته شد، پودر کاکائو الک شده و پودر قند الک شده رو اضافه میکنیم و حدود 2 دقیقه تفت میدیم و حرارت رو خاموش می کنیم.
4- اجازه بدین مخلوط کمی از دما بیفته. بعد همه مواد رو دوباره الک میکنیم (این کار رو در دست کردن حلوا هم انجام میدیم که بافت مواد و یکدست بودن اون رو بهتر میکنه)
5- مواد الک شده رو دوباره داخل تابه میریزیم و روغن جامد رو اضافه میکنیم و روی حرارت کم تفت میدیم.
6- بعد روغن مایع رو کم کم اضافه میکنیم؛ چون ممکنه همه روغن مایع مصرف بشه و یا اضافه بمونه، روغن مایع رو به قدری اضافه میکنیم تا مواد به غلظت لازم برسن و کمی از حلوا شل تر باشن. اما نباید خیلی رقیق باشه.
7- بعد از اضافه کردن روغن، کمی روی حرارت تفت بدین و در آخر پودر هل یا دارچین رو اضافه و حرارت رو خاموش کنین (از هل سبز تازه آسیاب شده استفاده کنین و بعد الک کنین تا شیرینی تون عطر فوق العاده ای داشته باشه)
8- یک ورق نان میکادو رو روی میز کارتون قرار بدین و از مواد که هنوز داغه (نگران نباشین حرارت باعث خمیر شدن نون تون نمیشه، اما اگه از حرارت بیفته ممکنه لایه ها به خوبی بهم نچسبن) روی اون بذارین.
9- به یاری پالت یا قاشق پهن کنین تا همه جای نون آغشته به مواد بشه.
10- بعد لایه بعدی رو روی لایه اول قرار بدین و با دست کمی فشار بدین تا بهم بچسبن؛ دوباره از مواد روی اون بریزین و صاف کنین و این کار رو تا لایه آخر ادامه بدین.
با دست کمی فشار بدین و بعد یه جسم سنگین که هم میزان نون ها باشه روی اون قرار بدین (مثل تخته آشپزخانه بزرگ و چوبی و…) و اجازه بدین یه ساعتی بمونه تا وزن و سنگینی اون باعث بهتر چسبیدن لایه ها بهم و انسجام شیرینی بشه.
11- برای تزیین روی میکادو کارهای زیادی میشه انجام داد؛ برخی ها به صورت ساده میکادو رو تقسیم و سرو میکنن، ما اینجا از شکلات برای تزیین روی شیرینی استفاده کردیم. شکلاتی رو که طعمش براتون دلچسبه خرد کنین.
12- تکه های شکلات روی حرارت غیر مستقیم آب مثلا روی کتری در حال جوش قرار بدین طوری که آبی که در کتری در حال جوشه به ظرف شکلات نخوره ( روش بن ماری) قرار بدین تا شکلات ذوب بشه.
13- بعد روی شیرینی تون بریزین و به یاری پالت صاف کنین تا همه جای سطح شیرینی رو بپوشونه بعد اجازه بدین خودش رو بگیره و خشک بشه.
14- برای تقسیم کردن شیرینی فقط به یه چاقوی بزرگ و تیز احتیاج داریم برای اینکه لایه های شما هم میزان باشن میتونین از خط کش یاری بگیرین.
15- خط کش رو روی شیرینی قرار بدین و با چاقو ببرین و تقسیم کنین. بهتره قبل از این کار کناره های شیرینی رو به میزان چند میلی جدا کنین تا کارتون تمیز دیده بشه و بعد از هر برش تیغه چاقو رو تمیز کنید و بعد برش بهدی رو بزنین.
16- برش های طولی رو به سه یا چهار قسمت بسته به میزان ای که میخواین تقسیم کنین.
17- شیرینی شما حاضره؛ برای روی هر شیرینی ما از شکلات سفید آب شده (به روش بن ماری) که داخل قیف ریختم استفاده کردیم و روی شیرینی رو تزیین کردیم.
این کار سلیقه ای هست میتونین به جای این کار وقتی شکلات اولیه رو روی سطح کار ریختین کمی که خودش رو گرفت، پسته خرد شده یا پودر نارگیل و … روی شیرینی بپاشین و اجازه بدین خودش رو بگیره.
علت نچسبیدن لایه های شیرینی میکادو:
یکی از سوالات و اشکالات رایج در تهیه شیرینی میکادو، اینه که چرا لایه های میکادو از هم جدا میشه؟ این اتفاق به چند علت ممکنه بیفته:
- اگه از روغن بیش از حد احتیاج استفاده بشه و موادتون شل باشه، باعث میشه لایه ها به خوبی بهم نچسبن و بعدا جدا بشن.
- یک دست پهن نشدن مواد روی نون! مواد باید کاملا یکدست و صاف روی نون پهن بشن؛ اگه وسط نون مواد بیشتری نسبت به کنار های نون باشه، باعث میشه لبه ها به خوبی بهم نچسبن.
شیرینی میکادو کنار یک لیوان چای بسیار دلچسب و عالیه؛ امیدوارم این شیرینی رو تهیه کنین و از خوردنش لذت ببرین. درست کردن میکادو با تزیین شکلاتی مثل بقیه دسرهایی کاکائوی از جمله کوکی شکلاتی و کیک شکلاتی طرفدارای بیشتری داره.
امیدوارم شیرینی میکادو را در منزل درست کنید و از خوردن آن در عید و مراسم و مهمانی به همراه چای لذت ببرید.
منبع: اُکالا