کیک کدو حلوایی با سس مخصوص، عصرانه دلچسب پاییزی
به گزارش وبلاگ دانشجو، خبرنگارانـ کیک ها از جمله دسر ها و عصرانه های خوشمزه و دلپذیر در سراسر جهان هستند که در انواع میوه ای، خامه ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می شوند که هرکدام هواداران خاص خود را دارند. کیک های میوه ای به علت عطر و بوی میوه تازه ای که در آن ها به کار رفته است، همواره پر هوادار و محبوب هستند. کدو حلوایی یکی از سبزیجات خوش رنگ و سرشار از خاصیت پاییزی است که به صورت پخته در انواع غذاها، سوپ ها و کیک و دسر ها استفاده می گردد.
به گزارش وبلاگ دانشجو، کیک کدو حلوایی از جمله کیک های خوش رنگ و خوش عطر میوه ای است که پخت آن با آغاز فصل پاییز و رسیدن کدو حلوایی رونق پیدا می نماید و عصرانه ای دلچسب برای عصر های پاییزی و بارانی است. در این مطلب با طرز تهیه یک کیک کدو حلوایی بی نظیر همراه با سس خوشمزه ویژه این کیک با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک کدو حلوایی
آرد سفید شیرینی: 2 پیمانه
شکر: 1 پیمانه
روغن: دو سوم پیمانه
تخم مرغ: 3 عدد
ماست: یک سوم پیمانه
پوره کدو حلوایی: 1 پیمانه
دارچین: 1 قاشق چای خوری
وانیل: نوک قاشق چای خوری
بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه سس مخصوص کیک
پوره کدو حلوایی: نصف پیمانه
نشاسته ذرت: 1 قاشق غذاخوری
شکر: 3 قاشق غذاخوری
خامه: 2 قاشق غذاخوری
شیر: 1 پیمانه
وانیل: نوک قاشق چای خوری
قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در خصوص مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب تری بگیرید:
1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از آغاز همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
2- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف فرق دارد. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نگردد. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک ها در فر شما مناسب است.
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور ها گفته می گردد، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید، دما را بین 10 تا 20 درجه سانتی گراد بیش تر بگذارید. اما دمایی که گفته می گردد، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. همواره وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از آغاز به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
3-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی میزان های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.
4- همواره زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار هم زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با یاری لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید، باز هم کیک بوی تخم مرغ می گیرد.
5- همواره برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می گردد. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می گردد. نکته مهم دیگری که باید در خصوص آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است اندازه آن کم تر یا زیاد تر از میزانی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.
اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز میزانی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره میزان آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این میزان با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد گردد.
6- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می رود؛ زیرا کیک شما پف نمی نماید.
7-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی گیرید. همواره باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 3/1 قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد احتیاج به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به میزان ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
8- وقتی می خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک نواخت همه جا پخش گردد.
9- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از برترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب های گالوانیزه است که معمولاً می توانید آن ها را از همه لوازم قنادی ها تهیه کنید. این قالب ها در طرح ها و شکل های مختلف موجودند
طرز تهیه کیک کدو حلوایی
در مرحله اول باید کدو را پوست بگیرید و سپس خرد کنید. تکه های کدو را توی یک قابلمه بریزید و نصف پیمانه آب به آن اضافه کنید و صبر کنید تا کدو ها کاملا بپزند. بعد از پخت کدو را با گوشت کوب یا چنگال له کنید. در مرحله بعد تخم مرغ، وانیل، دارچین و شکر را توی یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن هم بزنید تا مایه شفاف و کرم رنگی به دست بیاید. سپس پوره کدو حلوایی را همراه با ماست و روغن به مایه کیک اضافه کنید و سی ثانیه با همزن بزنید.
آرد و پکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک نموده اید، به تدریج به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم مخلو. ط شوند و آرد حالت گلوله ای نداشته باشد. در مرحله آخر کف قالبی را که انتخاب نموده اید، با کره چرب کنید و کمی آرد روی آن بپاشید. حالا مایه کیک را توی قالب بریزید و چندبار قالب را روی سطح کابینت بکوبید تا هوای اضافی از مایه کیک خارج گردد. سپس قالب را در فر 180 درجه سانتیگراد که آن را از نیم ساعت قبل روشن نموده اید، به مدت 45 دقیقه قرار بدهید تا بپزد. بعد از پخت قالب کیک را از فر بیرون بیاورید و صبر کنید تا کمی خنک گردد. سپس آن را در ظرف سرو مورد نظر برگردانید.
طرز تهیه سس مخصوص کیک کدو حلوایی
ابتدا پوره کدو حلوایی را همراه با شکر و نصف شیر توی دستگاه مخلوط کن بریزید و چند ثانیه بزنید تا یکدست گردد. حالا نشاسته ذرت را همراه با به جای مانده شیر توی یک قابلمه مناسب بریزید و روی شعله ملایم اجاق گاز قرار بدهید و هم بزنید تا نشاسته کاملا در شیر حل گردد. سپس پوره کدو حلوایی را به آن اضافه کنید و روی حرارت میانه اجاق به صورت مداوم هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد. حالا اجاق را خاموش کنید و خامه و وانیل را به سس اضافه کنید و هم بزنید تا کمی از حرارت بیافتد. در مرحله آخر سس را به صورت گرم روی کیک کدو حلوایی که حسابی خنک شده است، بریزید و کیک را همراه با چای یا قهوه سرو کنید. نوش جان
نکته
اندازه شکر در تهیه این کیک به مزه کدو حلوایی شما بستگی دارد. اگر کدویی که از آن استفاده می کنید، شیرین است، اندازه شکری که در دستور گفته شده، کافی است و در صورتی که کدو حلوایی مورد استفاده شما زیاد شیرین نیست، می توانید شکر بیش تری به کیک اضافه کنید.
منبع: فرارو